FOTO: UHAKUD u BiH održao izbornu skupštinu

Ispis
Kreirano 05 Veljača 2023

Udruga hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u BiH (UHAKUD u BiH) u subotu, 4. veljače 2023. godine, održala je izbornu skupštinu u Mostaru.

 

primi sui motori con e-max

Sretan i blagoslovljen Božić

Ispis
Kreirano 25 Prosinac 2022

Anđeo im reče: “Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin. I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama.” 

 

primi sui motori con e-max

Stara crkva u Gorici bila je ispunjena zborskom pjesmom

Ispis
Kreirano 22 Studeni 2022

Podići svijest o zborskom pjevanju, promovirati ga te animirati zborove u njihovom radu neki su od ciljeva Susreta zborova u organizaciji UHAKUD-a u BiH.

 

primi sui motori con e-max

U nedjelju sedmi Susret zborova, sudjeluje osam skupina

Ispis
Kreirano 19 Studeni 2022

U nedjelju 20. studenoga 2022. u organizaciji UHAKUD u BiH i župe Gorica – Sovići održat će se tradicionalni sedmi Susret zborova na kojem će nastupiti osam skupina sa šireg područja BiH.

 

primi sui motori con e-max

Široki Brijeg postao kulturno središte Hrvata u BiH

Ispis
Kreirano 11 Studeni 2022

Dvodnevni međunarodni znanstveno-stručni skup ”Kulturna baština i identitet Hrvata u Bosni i Hercegovini” svečano je otvoren u petak ujutro u hotelu Park u Širokom Brijegu.

 

primi sui motori con e-max

Tamburica

Tambura (deminutiv tamburica) je narodni trzalački instrument. Ona je tradicionalna, a ne autohtona kulturna tekovina južnih Slavena pa tako i Hrvata Bosne i Hercegovine

Diple

Diple su narodni instrument napravljen od ovčije kože. Specifične su po tome što daju dugotrajan i neprekidiv zvuk

Šargija

Šargija je žičani trzalački instrument bez kojeg je bosansko kolo nezamislivo. Ostala prepoznatljiva kao simbol hrvatskog ponosa i prkosa i može se reći da je očuvala hrvatski nacionalni identitet u Bosni.

Gusle

Gusle su jedan od stožernih čimbenika hrvatske kulture i nacionalnog bića. One su izvorište životne radosti, vedrine, poštenih osjećaja i pjesništva.

Copyright © 2023 UHAKUD u BiH