Prijavite se na Zimsku školu hrvatskoga folklora 2020.

Ispis
Kreirano 31 Listopad 2019

Pozivamo vas na desetodnevnu ZIMSKU ŠKOLU HRVATSKOGA FOLKLORA koja će se u organizaciji Hrvatske matice iseljenika održati od 3. do 12. siječnja 2020. u KOPRIVNICI (dolazak 2.1.2020. – odlazak 13.1.2020.)


 

 

PROGRAM: ZŠHF obuhvaća program plesova, pjesme, nošnji i glazbala PANONSKOG PODRUČJA. Polaznici mogu odabrati jedan od ponuđenih programa: PLES, TAMBURE ili TRADICIJSKA GLAZBALA.

VODITELJI: Glavni voditelj ŠHF je prof. Andrija Ivančan, koji vodi i Ples
Tibor Bun je voditelj Tambura s gostom predavačem Sinišom Leopoldom
Vjekoslav Martinić je voditelj Tradicijskih glazbala


PRIJAVA: Prijavu je moguće izvršiti popunjavanjem i slanjem priloženih prijavnica najkasnije do 1. prosinca 2019. uputiti na adresu: HRVATSKA MATICA ISELJENIKA, Trg Stjepana Radića 3, 10000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


ŠKOLARINA: Školarina za ZŠHF iznosi 80 eura za polaznike izvan RH te 600 kuna za polaznike iz RH. Nakon poslane prijave polaznici dobivaju račun od Hrvatske matice iseljenika na osnovi kojeg plaćaju školarinu. Plaćanje školarine vrši se tek po primitku računa sa svim potrebnim podacima, koji Hrvatska matica iseljenika šalje polaznicima na osnovi primljene prijave.


SMJEŠTAJ: Smještaj je organiziran u Hotelu Podravina od 2. siječnja 2020. (dolazak, ručak) do 13. siječnja 2020. (odlazak, doručak). Cijena punog pansiona po osobi s uključenim pdv-om iznosi 198,00 kuna po danu. Za 11 dana to iznosi 2.178,00 kn.
Plaćanje smještaja i boravišne pristojbe vrše sami polaznici, unaprijed na osnovi predračuna koji tražite izravno od Hotela Podravina na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. ili u samom Hotelu plaćanjem na recepciji.

NAPOMENE:

- Osobe mlađe od 16 godina prihvaćamo na ŠHF samo u pratnji roditelja/skrbnika.
- Napominjemo da je nabava izvršena za višekrevetne sobe te ako polaznik želi jednokrevetnu sobu, mora nadoplatiti na gore navedeni iznos dodatak u dogovoru s Hotelom. Hotel ima mogućnost smještaja za 120 osoba, a u slučaju većeg broja imamo mogućnost smještaja u Bijeloj Kući u Koprivnici.
- Kontakt za sve dodatne informacije: mr. sc. Snježana Jurišić, rukovoditeljica Odjela za kulturu Hrvatske matice iseljenika, tel. 00385 1 6115 116 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Program Plesova, Tambura i Tradicijskih glazbala Panonskog područja te PRIJAVNICU možete preuzeti klikom na OVDJE.

primi sui motori con e-max

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Tamburica

Tambura (deminutiv tamburica) je narodni trzalački instrument. Ona je tradicionalna, a ne autohtona kulturna tekovina južnih Slavena pa tako i Hrvata Bosne i Hercegovine

Diple

Diple su narodni instrument napravljen od ovčije kože. Specifične su po tome što daju dugotrajan i neprekidiv zvuk

Šargija

Šargija je žičani trzalački instrument bez kojeg je bosansko kolo nezamislivo. Ostala prepoznatljiva kao simbol hrvatskog ponosa i prkosa i može se reći da je očuvala hrvatski nacionalni identitet u Bosni.

Gusle

Gusle su jedan od stožernih čimbenika hrvatske kulture i nacionalnog bića. One su izvorište životne radosti, vedrine, poštenih osjećaja i pjesništva.

Copyright © 2022 UHAKUD u BiH