Na ovogodišnjoj duhovnoj obnovi sudjelovalo je 20-ak mladih osoba s područja Hercegovine, Hrvatske i Novog Sada. Tema seminara bila je „Svjetlost svijeta“, a voditelj je bila s. Lilja Pehar, školska sestra franjevka.

Program susreta bio je ispunjen korisnim i poučnim predavanjima, klanjanjem pred Presvetim u kapelici Kuće mira, sudjelovanjem na sv. Misi, odlaskom sudionika na Križevac, na Podbrdo...

Ono što svi uvijek posebno izdvajaju je cijelonoćno klanjanje pred Presvetim. To je prilika kad možemo provesti sat vremena ili cijelu noć sami u tišini sa svojim Bogom. Velika je to milost.


Međugorje uvijek poziva, mladi se neprestano odazivaju Majčinom pozivu, a posebno je to bitno u ovim teškim vremenima. Lako se možemo pogubiti, skrenuti s pravog puta - zato je vrlo važno uvijek nuditi duhovni sadržaj i ustrajati u tome.


Ustrajnost je važna i važno je raditi na njoj. A nova godina je savršen početak. Dočekati novu godinu u molitvi, u zahvaljivanju poseban je dar. To nas drži da cijelu godinu ustrajemo u dobrim djelima, da budemo na pravom putu. I radosno iščekujemo dolazak i doček iduće. U Međugorju. Kod Majke i njenog Sina.


Mladi su zadnjeg dana iznosili svoja iskustva, doživljaje. Posebna je milost uvijek to slušati. Bog nam, po tko zna koji put, po tim svjedočanstvima pokazuje kako je Međugorje nepresušan izvor Njegove Ljubavi.


Na kraju susreta uslijedili su zagrljaji i pozdravi. I ove godine, važnost seminara koji je okupio mlade prepoznao je međugorski župnik fra Marinko Šakota kojem ovim putem od srca zahvaljujemo.

 

 

UHAKUD u BiH