Početak programa je sa svečanom sv. Misom u 11 sati, a odmah iza toga upriličit će se Susret zborova. U 14 sati na raspredu je domjenak i Okrugli stol na temu:„Rad sa zborovima“ kojeg će predvoditi mr.art. Katja Krolo-Šarac,doc. i mo.don Dragan Filipović te se osvrnuti na rad zborova koji su nastupali na smotri. Za sve izvođače organiziran je obilazak Rame (samostan i muzej na Šćitu, te Ramsko jezero).

 

Na I. Susretu zborova nastupiti će:
1. Etno skupina „Čuvarice“ Rama
2. HKUD „Dinara“ Livno
3. Mješoviti župni zbor sv. Blaža, Gradnići
4. Lampoši, Dolac na Lašvi
5. Zbor Presvetog Srca Isusovog, Prozor
6. Mješoviti zbor Gimnazije Livno
7. Sv. Cecilija, Župni zbor Župe sv. Petra i Pavla, Mostar
8. Klapa „Biokovski slavuji“ Zagvozd

 

 

„Zbog stalne potrebe za edukacijom stručnih i umjetničkih voditelja pjevačkih zborova, odlučili smo pokrenuti Susret zborova na kojemu će se uz vrhunske umjetnike, glazbenike mr. art. Katju Krolo Šarac, doc. i mo. don Dragana Filipovića, naši zborovi iz lokalnih zajednica iz čitave BiH moći okušati u pjevanju te dobiti stručne osvrte i biti adekvatno upućeni u daljnji razvoj svojih talenata“, kazali su iz UHAKUD-a u BiH.

 

„Ideja Susreta zborova je podizanje svijesti i kulturna promocija zborskog pjevanja koja na našim prostorima vuče korijene zadnjih stotinjak godina, a u posljednje vrijeme se osobito pojavljuje sve veći broj amaterskih zborova koji djeluju unutar župnih zajednica pri Crkvi ili samostalno kao udruge građana. Kako bi se kultura razvijala u ispravnom smjeru, potrebni su i savjeti stručnjaka koji uvelike mogu olakšati rad u malim lokalnim sredinama, stoga je susret zborova odlično mjesto gdje se zborovi između sebe mogu povezati, upoznati te izmijeniti iskustva u radu te usvojiti nova znanja koja su prijeko potrebna u radu sa zborovima“, poručili su organizatori.


Pokrovitelj ove manifestacije je HT Eronet Mostar.