UHAKUD u BiH (Udruga hrvatskih amaterskih kulturno umjetničkih društava) ove godine organizira deveti Seminar folklora Hrvata u BiH.

Seminar će se održati od 17. do 20. kolovoza 2023. godine na Kupresu – Ski Kraljica, a podučavat će se pjesme, plesovi, nošnje i običaji Hrvata Hercegovine, kao i tradicijska glazbala BiH i RH. Voditelj seminara je prof. Miroslav Šilić.

Sudionici će moći odabrati jednu od ponuđenih grupa: PLES, GLAZBALA, GANGA. Polaznici koji se opredijele za glazbala biraju između TAMBURE i TRADICIJSKIH GLAZBALA (diple, lijerica, dvojnice, gusle, šargija, gajde, dude, samica, dangubica, i dr.)

Predavanja su organizirana u jutarnjem i večernjem terminu, a uključuju: Izlaganja s terena (plesna predavanja/ pjevačka predavanja) koja će voditi prezentatori s terena; teorijsku nastavu o etnologiji; etnomuzikologija; osnove glazbenog obrazovanja; scensku primjenu folklora i rad s izvornim folklornim skupinama; učenje sviranja tradicijskih glazbala/ tambure, vodit će stručnjaci s terena..

Seminar folklora započinje 17. kolovoza u jutarnjim satima, a završava 20. kolovoza u večernjim satima.

Poštovani ljubitelji folklora i tradicijske kulture uvijek neumorno radimo na njegovanju i očuvanju naše tradicijske kulture, a najbolji način je zasigurno edukacija, dijeljenje iskustva i upoznavanje drugih folkloraša i kultura. Pozivamo Vas da budete sudionici 9. Seminara folklora Hrvata u BiH  koji se održava na Kupresu i da naučite više o temi Pjesme, plesovi, nošnje i običaji Hrvata Hercegovine i tradicijska glazbala Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

  • KOTIZACIJA u iznosu od 80,00 KM po osobi, uplaćuje se najkasnije do 11. kolovoza 2023. u UniCredit Bank BiH na žiroračun broj: 3381302231629343, svrha doznake: „Kotizacija za Seminar folklora Hrvata u BiH 2023.“. Kotizacija za sudionike čija su društva redovni članovi UHAKUD-a je besplatna.
  • SMJEŠTAJ: Ski Kraljica, Kupres. Cijena noćenja s obrocima (doručak, ručak, večera) iznosi 75,00 KM (bez PDV-a) po osobi/po danu. Plaćanje smještaja i obroka vrši se osobno u hotelu, tijekom ili na kraju boravka.
  • PRIJAVA: Prijavni list nalaze se u prilogu ovoga pisma poziva. Popunjene prijavne listiće slati do 1.kolovoza 2023. godine isključivo na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Za sve dodatne informacije obratite se na tel. +387 63 428 146 (Vanja) ili e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PISMO POZIVA i PRIJAVNICA


UHAKUD u BiH
OO Seminara folklora Hrvata u BiH