Pozivamo vas na Ljetnu školu folklora koja će se u organizaciji Hrvatske matice iseljenika održati od 4. do 13. kolovoza 2023. godine u Zadru.

Ljetna škola folklora obuhvaćati će program plesova, nošnji i glazbala PANONSKOG PODRUČJA: Turopolja, Vojvodine, Hrvata u Mađarskoj, Bosanske Posavine, Zapadne Slavonije, Posavine, Bilogore, Sjeverne i Južne Moslavine, Baranje, Valpovštine, Đakovštine, Zapadnog Srijema, Brodskog Posavlja, Novogradiškog kraja i Požeške kotline, Županjskog i Vinkovačkog kraja, te Slatinskog, Donje miholjačkog, Orahovičkog i Našičkog kraja.

Polaznici mogu odabrati jedan od tri ponuđena programa: PLES, TAMBURE ili TRADICIJSKA GLAZBALA.

Glavni i programski stručni voditelj ljetne škole folklora je prof. Andrija Ivančan, ujedno voditelj i plesnog programa. Voditelj tamburaškog programa je Tibor Bün, uz gosta predavača Sinišu Leopolda, dok je voditelj programa tradicijskih glazbala Vjekoslav Martinić.

Prijavu je moguće izvršiti slanjem popunjene priložene prijavnice na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 1. lipnja 2023. godine.

HMI je omogućila i Hrvatima izvan Republike Hrvatske oslobođenje od plaćanja školarine na temelju odobrene pisane zamolbe njihove kulturne zajednice ili udruge. Zamolbu za oslobođenje također molimo da pošaljete najkasnije do 1.lipnja 2023. godine.

Cijena školarine iznosi 80 eura, te se ona uplaćuje po dobivenom računu od Hrvatske matice iseljenika i mora biti plaćena prije početka Škole.

Smještaj s punim pansionom organiziran je putem jednostavne nabave za sve sudionike u HI Hostelu u ZadruObala kneza Trpimira 76. Cijena punog pansiona s noćenjem (pdv uključen) iznosi 39,50 eura po danu po osobi. Plaćanje smještaja vrše sami polaznici unaprijed na osnovi predračuna koji se može tražiti izravno od Hostela na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u samom Hostelu plaćanjem na recepciji.

Broj mjesta je ograničen.

Veselimo se vašem dolasku!

Porgram Ljetne škole 2023. 

Prijavnica za Ljetnu školu 2023.