Kao i prethodnih godina u Dobriču u Širokom Brijegu u subotu 10. lipnja 2023. godine održana je tradicionalna manifestacija Sveti Ante Čuvaj Vrila naša uz prisustvo blizu šest stotina posjetitelja. Ova manifestacija održava se već dugi niz godina u subotu prije blagdana svetog Ante ispred Crkve Svetog Josipa u Dobriču. Ovu crkvu sagradili su mještani širokobrijeških sela Dobriča i Prova.

Događanje je započelo u 19 sati procesijom i misnim slavljem koga je predvodio fra. Mile Vlašić. Nakon misnog slavlja slijedio je kulturno-zabavni program.

Na početku programa u ime organizacijskog odbora svim prisutnim kao i onima koji su dali podršku u organizaciji ovog događanja zahvalio se prof. dr. sc. Dragan Ćubela. Nakon njega sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i službeno otvorio večer folklora.

Pored domaćina HKD Vrila publici su se predstavili i HKUD Sveti Ante Cim iz Mostara, HKUD Fra Petar Bakula iz Posušja, KUD Ante Zaninović iz Kaštel Kambelovca iz RH i Muška pjevačka skupina Vukšićki Bećari iz Benkovca iz RH. Posjetitelji su kao i prethodnih godina uživali u scenskom izvođenju različitih tradicijskih pjesama i plesova koje se izvode uz pratnju tradicijskih glazbala.

Domaćini svake godine na ovoj večeri folklora nastoje prezentirati i tradicijsku kulturnu baštinu svog kraja koju su dobili u nasljeđe od svojih predaka gdje su posebno poznati tradicijski plesovi trusa, taraban i trojanac koji se  izvode uz tradicijsko glazbalo diple kao i tradicijski napjevi ganga, bećarac i brojkavica. Poslije nastupa folkloraša posjetitelji i izvođači družili su do kasno u noć uživajući u lovačkim specijalitetima i tradicijskim delicijama koje su im pripremili domaćini.

Glavni organizator manifestacije, kao i prethodnih godina, bilo je HKD Vrila uz suorganizatore MZ Dobrič – Provo - Grabova Draga, Crkveni odbor Crkve Sv. Josipa, Vodovod Dobrič – Provo, Društvo za DTKB, Društva Kapina i Lovne sekcije  Virač.

Grada Široki Brijeg i Županija Zapadnohercegovačka dali su podršku u organizaciji ovog događanja kao i prethodnih godina.