Program će započeti sa svečanim misnim slavljem u 11 sati u župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika, a nastup zborova uslijedit će od 13 sati u Staroj crkvi u Gorici.


Nakon službenog dijela progama svi izvođači imat će zajednički domjenak, a voditelji zborova sudjelovat će u radu okruglog stola kojeg će predvoditi mr. art. Katja Krolo Šarac.


Na sedmom Susretu zborova nastupiti će:

-          Zbor župe sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići,
-          Zbor župe sv. Cecilije, župa sv. Petra i Pavla Mostar,
-          Zbor HKD Napretka podružnica Jajce „Nikola Šop“,
-          Djevojački zbor Glazbene škole Široki Brijeg,
-          Vrelo života Studenci,
-          Zbor Adoro Tolisa,
-          Mješoviti župni zbor Čapljina,
-          Zbor župe sv. Ivana Krstitelja Ružići


            Ideja Susreta zborova je podizanje svijesti i kulturna promocija zborskog pjevanja koja na našim prostorima vuče korijene zadnjih stotinjak godina, a u posljednje vrijeme se osobito pojavljuje sve veći broj amaterskih zborova koji djeluju unutar župnih zajednica pri Crkvi ili samostalno kao udruge građana. Kako bi se kultura razvijala u ispravnom smjeru, potrebni su i savjeti stručnjaka koji uvelike mogu olakšati rad u malim lokalnim sredinama, stoga je susret zborova odlično mjesto gdje se zborovi između sebe mogu povezati, upoznati te izmijeniti iskustva u radu te usvojiti nova znanja koja su prijeko potrebna u radu sa zborovima.



Temeljni cilj UHAKUD-a u BiH je očuvanje nematerijalne kulturne baštine Hrvata BiH kao segmenta kulturnog identiteta jednog naroda. Za postizanje tog cilja određene su aktivnosti koje u godišnjim planovima za sve sudionike provodi Udruga kroz planske aktivnosti svojih članova, kao stalnih i povremenih tijela.  To su programi edukacije, smotri, izložbi, koncerata i drugih manifestacija.