Udruga hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u Bosni i Hercegovini (UHAKUD u BiH) organizira Seminar folklora dinarske zone – Hercegovina, koji će se održati 21. i 22. listopada 2023. godine u Širokom Brijegu.

 

MJESTO: Široki Brijeg, Prva osnovna škola Široki Brijeg

VRIJEME: 21. – 22. listopada 2023. godine

PREDAVAČI: Vido Bagur, koreograf, predavač i plesni pedagog i

                       Joško Ćaleta, etnomuzikolog, glazbenik i skupljač hrvatskog tradicijskog glazbenog blaga

PROGRAM: Seminar se organizira kao nastavak 3. Međunarodne znanstveno-stručne konferencije “Digitalizacija, arhiviranje, očuvanje i promocija nematerijalne kulturne baštine u Širokom Brijegu. Ovogodišnja konferencija dio je međunarodnog programa obilježavanja dvadesete obljetnice UNESCO konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini. Polaznici vikend seminara proći će kroz plesove i napjeve područja Hercegovine, kao i upoznati obilježja i glavne specifičnosti dinarske zone kao  plesnog i pjevnog područja.  Predavanja će se održati dva dana, subota i nedelja, dnevno u dva bloka po 3 sata predavanja.

KOTIZACIJA u iznosu od 60,00 KM po osobi, uplaćuje se najkasnije do 18. listopada 2023. u UniCredit Bank BiH na žiroračun broj: 3381302231629343, svrha doznake: „Kotizacija za Seminar folklora dinarske zone - Hercegovina.“.  Kotizacija za sudionike čija su društva redovni članovi UHAKUD-a iznosi 30,00 KM.

PRIJAVA: Prijavu za seminar možete poslati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za sve dodatne informacije obratite se na tel. +387 63 428 146, Vanja Aničić ili e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

SMJEŠTAJ: Polaznici su dužni sami osigurati smještaj. U nastavku se nalazi preporuka hotela u Širokom Brijegu koje možete kontaktirati:

- Hotel Park Široki Brijeg

- Magnolija apartmani

- Apartman Jure

 

OO Seminara folklora Hrvata u BiH